Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmirliler artık burada buluşuyor: Müzeler, kütüphaneler, etkinlikler...

İzmir Alsancak'ta bulunan 140 yıllık Alsancak Tekel Fabrikası restore edildi ve İzmir Kültür Sanat Fabrikası olarak hizmet vermeye başladı. Peki İzmir Kültür Sanat Fabrikası'nda neler var?

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2023 20:51
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2023 20:51
Kaynak: Haber Merkezi
adliyehaber.net
İzmirliler artık burada buluşuyor: Müzeler, kütüphaneler, etkinlikler...

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir'de bulunan 140 yıllık Alsancak Tekel Fabrikası'nı restore etti. 2004 yılıka kadar Tekel'in bir işletmesi olan fabrika artık İzmir Kültür Sanat Fabrikası olarak hizmet vermeye başladı. Peki İzmir Kültür Sanat Fabrikası'nda neler var? İzmir Kültür Sanat Fabrikası'nda ne yapılır?

Geçmişi 19. yüzyılın sonlarına dek uzanan Alsancak Tekel Fabrikası, aslına uygun restorasyon, renovasyon ve yeniden inşa çalışmalarının ardından, İzmir’in kültür sanat yaşamına yön verecek nitelikte yeni nesil bir kültür sanat merkezine dönüştü.

Yaklaşık 140 yıllık tarihiyle kentin en önemli endüstriyel miraslarından olan fabrikanın atıl durumdaki binaları yeniden işlevlendirilerek geleceğe kazandırıldı; tarihi fabrika, İzmir Kültür Sanat Fabrikası adıyla kapılarını bu kez kültür ve sanata açtı.

İzmir Kültür Sanat Fabrikası'nda neler var?

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından açılan İzmir Kültür Sanat Fabrikası'nda Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, İzmir Resim ve Heykel Müzesi bulunuyor. Bunun yanı sıra müzede Atatürk İhtisas Kütüphanesi, Alsancak Halk Kütüphanesi, Türk Dünyası Müzik İhtisas Kütüphanesi yer alıyor. Aynı zamanda fabrikada BKM Mutfak Atölyesi, İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğunun gösterileri izleyici ile buluşuyor.

Fabrikada ziyaretçilerin keyifle zaman geçirebileceği açık ve kapalı alanlı kafeterya, kafe ve yeme içme alanları da bulunuyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.